TVR Kunststoffen  
 
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
Startpagina > Folie lassen
 
 
         
 
PLUG&PLAY POOL
Kunststof (PE) Zwembaden
Hottubs en Jacuzzi's
Folie lassen
Folie Zwembaden
HDPE Vetafscheiders
Vetafscheiders/renovatie
Olie- en vetoplosser
Opslagtanks
Leidingwerk
HDPE Vijvers
Betonnenbak bekleden
Drinkwater-filter
Montagewerk
Diverse producten
Links


Folie lassen van een zwembad

Onze specialiteit is folielassen. We werken alleen met gecertificeerde monteurs, omdat folielassen in de zwembadtechniek nu eenmaal een vak apart is. Daarom maakt het voor ons niet uit of het zwembad nu rond, ovaal of rechthoekig is. Met of zonder bouwkundige trap. Bijna alles is mogelijk. Nieuw, renovatie of herstelwerkzaamheden. Ook andere zaken zoals bijvoorbeeld bufferbakken of lekbakken worden door ons vakkundig in de folie gezet.

De folie die wij verwerken is een kwaliteit folie van het merk DLW-Delifol. Het is een gewapende PVC-folie van 1,5 mm dikte. U kunt op de website de link DLW Delifol aanvinken voor meer informatie.

Bouwkundige Foliebaden
Een bouwkundig foliebad is een duurzaam bad wat door vakkundige mensen gebouwd dient te worden. Met name de verwerking van de folie in de bak ter plaatse vraagt om ervaring en kunde van de zwembadbouwer.

Werkwijze
De werkwijze is kort samengevat als volgt; allereerst wordt een beschermende isolatie vilt (4mm) op de bouwkundige bak aangebracht. Vervolgens wordt er op de bovenrand een folieblik aangebracht. Hierop wordt het sterke PVC-folie (gewapend), bevestigd. De naden hiervan worden op elkaar geföhnd en met vloeibare folie nagelopen. Ook de afwerking en aansluiting van bijvoorbeeld een Romeinse inlooptrap (met antislip folie uit te voeren) vraagt om de meerwaarde van de zwembadbouwer.

Het bouwkundige gedeelte kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De bak kan bijvoorbeeld gemetseld, gestort of met speciale zwembadbouwstenen gebouwd worden. De speciale stenen worden verankerd geplaatst op een betonnen vloer, voorzien van betonijzers en volgestort met beton. De sterkte van het materiaal in combinatie met de hardheid ervan garanderen een solide kuip welke, net als bij een gemetselde/gestorte bak, af te werken is met isolatie vilt en zwembadfolie. Ook met deze bouwwijze geldt dat nagenoeg elke vorm en elke maat tot de mogelijkheden behoren.

Voordelen
- Elke vorm en elke maat behoort tot de mogelijkheden.
- Tegenwoordig zijn er veel fraaie kleurmogelijkheden.
- Dankzij vakmensen kan bijvoorbeeld de afwerking als Romeinse inlooptrap zorgen voor een prachtig effect op uw zwembad.

Een foliebad is dus letterlijk en figuurlijk een bad op maat gemaakt, wat tevens een groot voordeel is. Immers, u bent vrij in de keuze van maatvoering, vorm en kleur van de folie. Met name in kleur zijn tegenwoordig veel fraaie mogelijkheden. De tijd dat een zwembad persé blauw diende te zijn ligt namelijk ver achter ons. Steeds vaker worden kleuren als wit, zand en grijs toegepast bij foliebaden. Niet alleen realiseert u daarmee een prachtige waterkleur, ook zijn er vele mogelijkheden met bijvoorbeeld een contrasterende rand- en/of terrasafwerking.
   
   
   
   
   
 

Met behulp van onderstaande knoppen kunt u deze pagina printen, doorsturen via e-mail of delen via verschillende social media.Neem contact op:

Triny van Rooij
T. 06 - 2362 7439
E.

Bekijk Triny op LinkedIn

Gasthuisstraat 41
5461BA Veghel
Kvk nr. 52795780
Btw: NL8506.00.972B01